knippert
als uw plant
dorst heeft

THIRSTY-LIGHT - geeft aan wanneer planten water nodig hebben

weet wanneer je plant
water nodig heeft

THIRSTY LIGHT

Weet met de Thirsty Light wanneer u potplanten (kamerplanten, terrasplanten en kuipplanten) water moet geven

Deze vochtigheidsmeter waarschuwt wanneer uw potplanten water nodig hebben. De Thirsty Light valt door zijn groene kleur niet op in de pot van uw plant als de aarde voldoende vochtig is. Als de aarde te droog wordt trekt de Thirsty Light uw aandacht door middel van een fel knipperend oranje LED lampje.

Het vochtgehalte van de potgrond wordt iedere seconde gecontroleerd door een ingebouwde digitale sensor. De Thirsty Light kent 5 verschillende niveaus die de vochtigheid aangeven en het lampje zal dan ook sneller gaan knipperen naarmate de potgrond droger is.

Met de Thirsty Light is het nooit meer nodig om te "raden" of uw plant water nodig heeft. Ook vergeet u nooit meer om uw planten water te geven, omdat het knipperende lampje u daaraan zal herinneren.

De eenvoudigste manier om de Thirsty Light te gebruiken is om het apparaatje in de aarde van uw potplant te laten staan en continue het vochtigheidsgehalte te laten controleren. Plaats een Thirsty Light bij iedere potplant en u weet altijd welke plant water nodig heeft. Lees meer hierover bij gebruik.

Tips bij het water geven van potplanten

Goed water geven is belangrijk omdat potgrond gemakkelijk kan uitdrogen. De Thirsty-Light geeft aan door het knipperende lampje dat uw plant dorstig is en dus water nodig heeft.

Hieronder volgen een aantal nuttige aanwijzingen m.b.t. het water geven van potplanten om de beste reultaten te verkrijgen :

  • Verdeel het water gelijkelijk over de oppervlakte van de potgrond totdat er water onder uit de pot komt
  • Voorkom het gebruik van water dat onthard is
  • Laat planten niet langer dan 1 uur in het water staan
  • Potplanten dienen altijd over een goede drainage te beschikken. Soms raken de gaten onderin de pot verstopt door de wortels van de plant. Controleer dit regelmatig en maak de gaten vrij door ze door te prikken als dat nodig is.
  • Een plant in een poreuze pot (meestal aardewerk) heeft meer water nodig dan een plant in een plastic of glazen pot, omdat het water in een poreuze pot veel sneller verdampt.
  • Planten hebben minder water nodig gedurende de winter of andere rustperiodes

Aanpassen van de metingen

aanpassen van de thirsty-light in een potplant

U kunt gemakkelijk de metingen met de Thirsty Light aanpassen om tegemoet te komen aan de specifieke waterbehoefte van een plant. De potgrond droogt uit van boven naar beneden , dus de diepte van de meting be´nvloedt het meetresultaat. Als de plant verwelkt in de periode tussen het water geven kies dan een andere plaats en steek de Thirsty Light maximaal 5 - 7,5 cm in de aarde.
Als het lampje van de Thirsty Light te snel gaat knipperen duwt u de pen wat dieper in de aarde. Let op dat de groene plastic behuizing niet in contact met de aarde komt.

ę www.thirsty-light.eu